De belangrijkste kenmerken van een dashcam

Grote kans dat u niet alle technische termen kent die van toepassing zijn bij een dashcam. Weet u bijvoorbeeld want een G-sensor is? Om u dit goed te helpen begrijpen, zal ik de termen stapsgewijs uitleggen:

– Video-opname.Video-opname is de basisfunctie van een car cam. De videoresolutie is verschillend bij verschillende modellen, maar de meeste de meeste apparaten ondersteunen tegenwoordig HD video-opname. High-definition video is video van hogere een veel hogere resolutie dan een standaard filmopname. Ale videobeelden met meer dan 480 horizontale lijnen (Noord-Amerika) of 570 lijnen (Europa) wordt beschouwd als high-definition. Dus als je een kwalitatief hoogwaardige dashcam wilt kopen, moet je kijken naar een auto camera met 720p video of 1080p video-opname. Hier zijn de verschillende filmmogelijkheden van deze producten:

-FULL HD1080p (1920X1080) 30fps
-HD720p (1280×720) 30 fps
-WVGA (848×480) 60 bps
-VGA (640×480) 30 fps
-QVGA 320×240 30fps

– SD geheugenkaart. Met een geheugenkaart kun je urenlang opnemen. De meeste camera’s ondersteunen geheugenkaarten tot 32GB voor nog meer opnametijd. Over het algemeen zullen de meeste dashcams automatisch opnemen wanneer de auto wordt gestart, dus het beste zou zijn om een grote capaciteit geheugenkaart te kiezen. Hierdoor is de volledige autorit naderhand terug te zien.

– Loopfunctie. Voor het gebruiksgemak, is de loopfunctie uitermate belangrijk voor de gemiddelde bestuurder, omdat je dan niet meer handmatig de oude beelden hoeft te verwijderen. Dit zal vanzelf gebeuren zodra nieuwe beelden zich aan de geheugenkaart aanbieden.

– GPS positionering. Een ingebouwde GPS functie in een dashcam lokaliseert de precieze locatie van het voertuig en markeert deze op de opgenomen video. Hierdoor wordt de precieze locatie van ongevallen of gebeurtenissen geregistreerd. Via Google Maps kun u direct het reispad van uw auto, de snelheid, de tijd en de datum inzien. Verzekeringsmaatschappijen houden van deze gegevens.

– Dual Camera. Twee camera’s die u toelaten om zowel binnen als buiten het voertuig op te nemen. Dit is een absolute must voor taxichauffeurs, bestuurders van vrachtwagens en politie-agenten die beelden voor zowel de veiligheid als juridische doeleinden en verzekeringskwesties willen vastleggen. Omdat het erg belangrijk is dat deze beroepsgroepen waterdicht bewijs hebben bij disputen raad ik dus zeker aan om goed op deze optie te letten.

-G-sensor. Een betrouwbare dashcam kopen met G-Sensor is een absolute must voor de iedereen die niet wil dat de beelden overschreven worden bij een verkeersongeval. Hier klikt u voor een uitgebreid assortiment met apparaten met deze functie.

-Night Vision. De nachtzicht functie zal je ook toestaan om heldere opnames te maken in een donkere omgeving. Tevens zorgt deze functie ervoor dat je met minder zorgen je auto op een slecht verlichte plek kunt parkeren. Indien het voertuig namelijk iets overkomt zorgt deze optie voor een betrouwbare ooggetuige.