Garmin komt met dashboardcamera

Garmin komt met de Garmin Dash Cam, een HD camera die bevestigd kan worden op de voorruit. Dash Cam neemt continu beelden op tijdens het rijden. Door een groothoeklens te gebruiken wordt een compleet beeld verkregen. Zodra het apparaat is geïnstalleerd, werkt de camera volautomatisch: hij begint met opnemen zodra de motor is gestart en stopt wanneer deze uitgezet wordt.

Bijzonder is de geïntegreerde incidentdetectie om automatisch incidenten te detecteren, zoals remmen of een botsing. De relevante videobestanden worden automatisch opgeslagen. Dash Cam is verkrijgbaar met en zonder GPS. De GPS ontvanger voorziet alle opnamen van tijdstempels en gedetailleerde locatiegegevens, zodat gebruikers precies kunnen zien waar en wanneer iets gebeurd is. Garmin Dash Cam wordt op dit moment getoond tijdens de CES in Las Vegas.

Dash Cam maakt 1080p, 720p of WVGA video opnames, gebruikmakend van de meegeleverde 4 GB microSD kaart. Voor meer geheugen kunnen gebruikers een grotere microSD kaart toevoegen (tot 32 GB). Wanneer een incident – zoals hard remmen of een botsing – waargenomen is door de ingebouwde G-sensor, weet de Dash Cam dat de huidige, laatste en vorige opnames bewaard moeten worden voor een compleet beeld van de gebeurtenis. Alle opnamen worden voorzien van een stempel met tijd en locatie, zodat bestuurders precies weten wanneer en waar de gebeurtenis plaatsvond, inclusief breedte- en lengtegraad, datum, tijd, snelheid en richting. De geïntegreerde microfoon maakt het mogelijk om audio in het voertuig op te nemen.

Er is een 2.3-inch kleurenscherm en een zuignapsteun voor bevestiging op de voorruit en een voertuigoplader. Voor een close-up van een voertuig en schade, kunnen gebruikers de Dash Cam verwijderen uit het voertuig om foto’s te maken. Garmin Dash Cam 10 (zonder GPS) heeft een verkoopadviesprijs van € 199 en de Dash Cam 20 (met GPS) heeft een verkoopadviesprijs van € 229.