Nieuwe navigatietoestellen van Garmin

Garmin introduceert een serie nieuwe autonavigatietoestellen. Het gaat om de 2014 Essential Serie, bestaande uit relatief voordelige nüvi toestellen met 5- en 6-inch displays. Daarnaast kondigt Garmin de Head-Up Display Plus aan (HUD+). Dit is een combinatie van Garmin’s head-up display met een nieuwe, gratis smartphone app. De nieuwe navigatietoestellen en de HUD+ worden in februari 2014 verwacht.

Het is voor het eerst dat er in de Garmin Essential Serie nüvi-modellen met een 6-inch display op de markt verschijnen. De nieuwe navigatie-apparaten beschikken over een opgefriste gebruikersinterface dat tot voor kort alleen beschikbaar was op de Advanced Serie. Nieuw op de Essential Serie is levenslange verkeersinformatie met gesproken verkeersaanwijzingen.

Verder is er een continue stroom van interessante punten (POIs) naast de kaart, waardoor het vinden van een tankstation of een restaurant op de route een stuk makkelijker wordt. In de zoekbalk kunnen adressen of POI’s eenvoudig gevonden worden met slechts enkele klikken. De Essential Serie 2014 wordt geleverd met Garmin RealVoice, een verfijnde spraaktechnologie voor gesproken aanwijzingen die klinken als een vriendelijke, menselijke stem.

De nieuwe nüvi-toestellen waarschuwen bestuurders wanneer ze in een gebied rijden waar een school staat en het veiligheidscamera-alarm helpt om veilig en met de juiste snelheid te rijden. De rijbaanassistent helpt bij het navigeren op knooppunten. Alle Essential-toestellen worden geleverd met gedetailleerde kaarten, miljoenen POI’s en levenslange kaarten op geselecteerde modellen.

HUD+ combineert Garmin’s populaire, draagbare head-up display met een nieuwe gratis app: de “Garmin HUD app”. HUD+ projecteert duidelijk aanwijzingen op een transparante film op de voorruit of op het meegeleverde reflectieonderdeel. Het ontvangt navigatieinformatie via een Bluetooth-connected smartphone via de gratis Garmin HUD navigatie-app (met kaarten van heel Europa), verkrijgbaar via App Store, Google Play of Window Phone Store. Door uitgebreide weginformatie in één oogopslag te leveren, direct in het zicht van de bestuurder, kan HUD+ de veiligheid verhogen en afleiding van de bestuurder verminderen. HUD+ heeft een verkoopadviesprijs van € 179.