Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Je kent vast wel iemand die een mooie auto heeft geïmporteerd uit Duitsland. Maar waarom nu uit Duitsland en niet uit Frankrijk of Spanje? Er zijn een aantal redenen te noemen waarom mensen uit Nederland er voor kiezen om een auto te importeren uit Duitsland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het importeren van een auto uit Duitsland.

De voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland

Er zitten veel voordelen aan het importeren van een auto uit Duitsland. Als eerste en ook direct het grote voordeel, is de gunstige berekening van de BPM. De rest BMP is in heel veel gevallen laag. Hierdoor is de auto (een stuk) goedkoper. Naast een gunstige berekening van de BMP is er ook een zeer hoog aanbod van (Duitse) auto’s. Dit zijn vaak auto’s van de bekende Duitse merken Mercedes, Audi, Volkswagen of BMW die standaard rijkelijk zijn uitgerust die in Nederland onder de opties zouden vallen. De modellen van voorgenoemde merken zijn zeer populair bij de Nederlanders.

De tweede reden waarom het importeren van een Duitse auto populair is, is dat Duitse autorijders sneller van auto wisselen dan dat in Nederland gebruikelijk is. In Duitsland wordt van auto gewisseld wanneer er 100.000km mee gereden is. Dit resulteert in een groot aanbod in Duitse occasions. Dit drukt de prijs en er is een groot aanbod aan jong gebruikte auto’s. Dit is zeer gunstig voor Nederlanders die een Duitse occasion zoeken.

Duitse auto importeren

Echter, het overschijven van de auto brengt nogal veel administratieve rompslomp met zich mee. Duitse autobedrijven of de particulier waar u de auto van koopt, helpen niet bij het invoeren van de auto naar Nederland. Er zijn twee dingen die u kunt doen. U kunt er zelf voor kiezen om de RDW registratie en de BPM aangifte te regelen of u schakelt de hulp in van een auto importeur. Doordat de populariteit van het importeren van Duitse auto’s is toegenomen, zijn er bedrijven die speciaal gericht zijn op het importeren van Duitse auto’s. Deze bedrijven helpen u bij het vinden van de ideale auto en regelen alle administratieve handelingen die verricht moeten worden. Deze bedrijven hebben veel connecties en veel ervaring met het importeren van Duitse auto’s. U betaalt hiervoor een kleine premie en daarvoor wordt alles voor u geregeld.