Winterbanden verwisselen

Winterbanden vaak te laat verwisseld

Het wisselen van de banden van de auto moet eigenlijk twee keer per jaar gebeuren. Een keer in de winter om de winterbanden onder de auto te zetten, en een keer in de zomer om weer terug te gaan naar de zomerbanden. Het is echter zo dat mensen nog wel eens te lang willen wachten met het verwisselen van hun winterbanden.

Mensen wachten lang met het verwisselen van winterbanden

Er zijn kennelijk een toenemend aantal mensen in Nederland die te lang wachten met het verwisselen van hun winterbanden voor zomerbanden. Mensen denken vaak te makkelijk hierover naar omdat ze denken dat het gevaarlijker is om in de winter met zomerbanden rond te rijden dan in plaats van het rijden met winterbanden in de zomer. Dit is echter niet het geval. Het te lang rijden met winterbanden in de zomer kan juist zeer gevaarlijk zijn.

De reden hiervoor is eigenlijk heel erg simpel uit te leggen. Omdat winterbanden goede grip moeten hebben als het glad is of sneeuwt hebben ze zeer veel profiel. Als men echter te lang door blijft rijden met een band met veel profiel terwijl die eigenlijk niet nodig is zal de band zeer snel gaan slijten. Dit zorgt ervoor dat het dus gevaarlijk is om met winterbanden te blijven rijden.